0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Teamontwikkeling met DISCOVER

Wat is teamontwikkeling?

Teamontwikkeling houdt in dat je gerichte stappen onderneemt om beter als team te kunnen samenwerken en presteren. Ieder team is anders, met eigen kenmerken en uitdagingen. Daarom kan teamontwikkeling op veel verschillende manieren. Elk team heeft weer een andere uitdaging om gerichte stappen te ondernemen om gewenste resultaten te leveren.

Wat is de toegevoegde waarde van DISCOVER bij teamontwikkeling?

Een hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij teamontwikkeling is de DISCOVER analyse. DISCOVER is een ontwikkelinstrument dat snel inzicht geeft in het potentieel, de kwaliteiten en valkuilen van een team en de teamleden. Aan de hand van teamwielen op basis van gedrag, drijfveren en talenten kun je snel bloot leggen wat de algemene kenmerken van het team of teampatronen zijn. Of wat bijvoorbeeld een positie van de teamleden in een team betekenen. Daarnaast heb je in kaart wat de sterke punten en kwaliteiten van de teamleden zijn en wat de valkuilen van het team zijn. Verder biedt de DISCOVER analyse diverse handvatten voor individuele of collectieve groei.

Wat levert DISCOVER op bij teamontwikkeling?

Met het inzicht dat DISCOVER je geeft ben je sneller in staat om de juiste interventies in te zetten om vervolg te geven in de ontwikkeling van het team. Bovendien wordt de DISCOVER analyse vaak door deelnemers ervaren als ‘een cadeautje’, een prettige manier om jezelf en anderen beter te leren kennen.

Waarom wil je aan teamontwikkeling gaan doen?

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder” is een bekend gezegde. Om samen verder te komen is het bijvoorbeeld nodig om sterke punten van de teamleden goed te benutten, onderlinge samenwerking te optimaliseren en remmende factoren weg te nemen. Ieder team is anders, net als de fase waarin een team zich bevindt. Misschien is de situatie aanwezig dat het team eigenlijk geen team is, maar meer op eilandjes lijkt. Of het team draait goed, maar er lijkt meer in te zitten. Andere redenen kunnen zijn dat het team steeds tegen bepaalde patronen aanloopt of meer zelforganiserend, zelfsturend te werk willen gaan. Wanneer je de oude situatie achter je kunt laten en beter als team functioneert, valt het op dat het team meer werkplezier en betere resultaten boekt. Om het gat tussen nu tot waar je wilt komen kleiner te maken is teamontwikkeling een waardevolle bijdrage om stappen in die richting te zetten.

Goh. Hier wil ik meer over weten.

We gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat DISCOVER in jouw situatie met teamontwikkeling kan betekenen.

Ruben Draaijer

 

06 - 115 390 18
ruben@expertisecentrumplato.nl