0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

Kennissessie WNRA | 14 mei

Van ambtenaar naar ‘gewone’ werknemer

Nieuwe arbeidsovereenkomsten? Personeelsregelingen aanpassen? Wachten met een ‘dossier’ tot 1 januari? Wat wordt de rol en de status van de OR? En van het GO?

Vanaf volgend jaar verdwijnt de ambtelijke status. Dat betekent niet dat de ambtenaren verdwijnen. Het betekent wel dat de ambtenaren qua rechtspositie op ‘gewone’ werknemers gaan lijken. De rechten en plichten van ambtenaren worden namelijk zoveel mogelijk gelijkgetrokken met die van werknemers binnen het bedrijfsleven. Er gaat dus best wel wat veranderen. Niet zozeer dat ambtenaren daar iets van merken in hun dagelijkse werk, maar ambtelijke organisaties moeten zich zeker voorbereiden op deze overgang. Daar is tot 1 januari 2020 (ja, aankomende 1 januari!) de tijd voor. Wacht dus niet te lang en ga aan de slag met de WNRA. Wij helpen je hier alvast een beetje bij.

Kennissessie WNRA

Organisaties hebben tot 1-1-2020 de tijd om klaar te zijn voor de WNRA. Wachten kan dus niet meer, ga ermee aan de slag en kom naar onze Kennissessie WNRA op 14 meiWat betekent de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren voor medewerkers en voor jouw organisatie? Tijdens de kennissessie informeren Ruben Draaijer en Roelf Bossen je over de veranderingen en wat je stapsgewijs moet doen om aanstaande 1 januari klaar te staan. We behandelen:

Ruben Draaijer en Roelf Bossen

De kennissessie wordt inhoudelijk verzorgd door Ruben Draaijer en mr. Roelf Bossen. Roelf is een ervaren advocaat en eigenaar van Aegis advocaten, een kantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht, ambtenarenrecht en onderwijsrecht. Ruben, expertiseconsultant HRM bij Expertisecentrum Plato, heeft de expertise om vanuit HR&Organisatie oogpunt op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren om op 1-1-2020 klaar te staan voor de WNRA.

Praktische info

Datum: dinsdag 14 mei
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Hoogeveen, Toldijk 1
Kosten: geen*

*Wij delen graag onze expertise met jou. Deze kennissessie bieden wij daarom éénmalig kosteloos aan. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar. Voorwaarde voor deelname is dat je actief deelneemt en mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan zorg je tijdig voor een goede vervanger uit je eigen organisatie. Maximaal 2 deelnemers per organisatie.

Goh. Interessant deze kennissessie over de WNRA!

Heb je interesse om bij deze kennissessie aanwezig te zijn? Stuur mij dan snel een mail om je aan te melden (vol = vol). Vermeld je ook je functie en de organisatie waar je werkzaam bent? Mocht je een bepaalde vraag of casus over dit onderwerp hebben, mail die dan vooral mee. Dan kunnen we die tijdens de kennissessie behandelen.

Elsemieke Kok

06 - 118 322 23
elsemieke@expertisecentrumplato.nl