0621271299 info@expertisecentrumplato.nl Locatie

DISCOVER: gedrag, drijfveren en talenten

In een sterk veranderende maatschappij en de omgeving van veranderende organisaties is het belangrijk om continu te ontwikkelen. Wanneer het op de ontwikkeling van een organisatie, teams en hun professionals aankomt worden al resultaten bereikt door hier met elkaar bij stil te staan, een koers te bepalen en deze in te zetten. Tegelijkertijd is dit in de praktijk lastiger dan het lijkt, want een te maken ontwikkeling is veelal maatwerk. Dit maatwerk kan voor een deel bereikt worden met de aanwezige expertise binnen jouw organisatie, maar kost vaak veel tijd en moeite om hier een treffende balans uit op te maken.

DISCOVER: ontwikkeladvies voor mensen, teams en organisaties

DISCOVER, internationaal bekend als INNERMETRIX, laat al sinds 2012 zien een waardevolle aanvulling te zijn op de expertise van allerlei managers, coaches, trainers en consultants. DISCOVER is in te zetten in zowel profit- als non-profitorganisaties en voor allerlei uitdagingen waarbij de ontwikkeling van mensen centraal staan.

DISCOVER geeft inzicht in het gedrag, de drijfveren en de talenten van mensen

DISCOVER bestaat uit drie onderdelen:

Daarbij wordt in zijn totaliteit gekeken naar hoe iemand zich gedraagt, wat hij/zij wil, kan of nastreeft en of deze persoon zijn/haar talenten ook durft in te zetten. Dit beeld geeft een balans over het  (ontwikkel-)potentieel van deze persoon en biedt daarmee een gericht ontwikkeladvies.

Naast het ontwikkelpotentieel is het ook mogelijk om de drie onderdelen apart van elkaar te onderzoeken. Welke onderdelen worden ingezet, is afhankelijk van de vraag die er ligt op het gebied van de ontwikkeling.

Waar kan je DISCOVER voor inzetten?

DISCOVER kent vele toepassingen. Doordat wij zowel IN als AAN organisaties werken, zijn wij bekend met die vele toepassingen, in zowel profit als non-profit organisaties. We komen graag met jou in contact om te sparren hoe DISCOVER jou kan helpen bij jouw (ontwikkel-)uitdagingen. DISCOVER kan onder andere ingezet worden voor:

Word zelf DISCOVER trainer, coach of consultant

Ben jij een manager, trainer, coach of consultant en wil je gericht met de ontwikkeling van mensen aan de slag? Dan helpen wij jou graag om een gecertificeerd DISCOVER coach, trainer of consultant te worden. Tijdens deze certificatietrainingen leer je het gedrag, de drijfveren en talenten van mensen te duiden en om te zetten naar gerichte ontwikkeladviezen voor de kandidaat.

Wij begeleiden coaches, trainers en consultants bij de voorbereiding en certificering tot DISCOVER coach, trainer of consultant. Na een certificatietraining sta je er niet alleen voor. Ondersteuning staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. Je kunt bij ons terecht voor allerlei vragen over de inhoud en toepassing van de analyses, ondersteuning bij DISCOVER-gesprekken en uitdagingen die je tegenkomt bij je kandidaten. Daarnaast organiseren we regelmatig verdiepingstrainingen of andere momenten waarbij je je kennis kunt bijhouden.

>> Meer informatie over DISCOVER certificeringen en de geplande data

Onze rol bij DISCOVER

Expertisecentrum Plato helpt graag om optimaal gebruik te maken van talent binnen een organisatie. Daarbij hebben we twee rollen:

  1. We werken IN en AAN organisaties met DISCOVER. We helpen diverse organisaties met hun uitdagingen door IN en AAN organisaties te werken, waarbij we naast onze dienstverlening DISCOVER als instrument inzetten om de ontwikkeling te versnellen.
  2. We leiden op, helpen en ondersteunen professionals om DISCOVER in te zetten. Wij zijn regionale distributeur (reseller) van DISCOVER voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland en ondersteunen bijna 200 managers, coaches, trainers en consultants met het gebruik van DISCOVER in zowel profit- als nonprofit omgevingen.

Nooit gedacht. Dat DISCOVER zoveel over je gedrag, drijfveren en talenten kan vertellen. Daar wil ik meer over weten!

Wil je meer lezen over DISCOVER? Download dan hieronder de drie ebooks die elk ingaan op de drie onderdelen van DISCOVER: gedrag, drijfveren en talenten. Zit je nu al met bepaalde vragen? Wellicht vind je het antwoord bij de meest gestelde vragen. Maar het liefst komen we persoonlijk met jou in contact om de mogelijkheden van DISCOVER te bespreken. Ik vertel je er graag meer over!

Ruben Draaijer

06 - 115 390 18
ruben@expertisecentrumplato.nl

Deze organisaties werken al met DISCOVER

E-book DISCOVER Gedrag

Lees meer over DISCOVER gedrag en de 4 gedragsstijlen

Download

E-book DISCOVER Drijfveren

Lees meer over de 7 DISCOVER drijfveren

Download

E-book DISCOVER Talenten

Lees meer over de DISCOVER talenten, de 3 manieren van denken en de 7 archetypen

Download